Het woord van de voorzitter

We are 41

 • Het woord van de voorzitter


  Beste 41-vrienden,

  YEAR OF TARGETS” is ons moto voor dit statutair jaar 2022-2023.

  We komen uit een moeilijke periode van stilstand door de pandemie en zitten in een periode van ernstige onrust niet ver van ons verwijdert, maar gelukkig gaan we er niet op achteruit, integendeel. 41 clubs Belgium leeft en groeit steeds verder met nieuwe 41 clubleden en zelfs de oprichting van nieuwe clubs met jonge actieve oud tafelaars. Mogelijk overschrijden we dit jaar de kaap van 2500 leden verdeeld over 102 clubs.

  Onze eerste belangrijkst “TARGET” wordt het bezoeken van alle 41 clubs. Dit jaar zullen we proberen vanuit het nationaal bestuur alle clubs te bezoeken om vooral te luisteren wat er leeft. Om hun vragen en bedenkingen te beantwoorden. Maar ook vooral om samen constructief verder aan de toekomst van 41 Clubs Belgium te werken.
  Op bestuursvlak, op zowel club, zonaal als nationaal niveau, merken we een duidelijke verjonging en mix tussen jonge en gesettelde 41 leden. Iets wat wij als Nationaal bestuur blijven aanmoedigen en ondersteunen.

  Volgende “Target” is: “wat zijn wij 41 zonder Round Table?”. In 2020 hebben we “41 makes Tablers” gelanceerd door middel van ons promotie filmpje en de uitnodigingskaart. Het is dankzij de groei van Round Table Belgium en de jaarlijkse uitvloeingen van 40+ dat we nieuwe leden werven en er door onze groei er ook nieuwe clubs ontstaan. In samenspraak met Ladies Circler Belgium zal dit intiatief van 41 Clubs Belgium ook uitgerold worden voor onze ladies met “41 Makes Circlers”. M.a.w. zullen er de komende jaren verdere initiatieven hierin genomen worden.

  Zo zijn er dit jaar nog meer “Targets” te vervullen maar nog één zeer belangrijke is de verdere uitbouw van ons internationaal administratie programma ‘41er.world”. 3 jaar geleden waren we binnen 41 het zesde land dat toetrad tot dit platform. Nu zijn we reeds met 17 landen en 20000 41-leden hierop aangesloten. Via onze bezoeken, onze HYM en AGM tonen we jullie telkens het belang van dit platform en de nationale en internationale connectiviteit met onze familie, Round Table, Ladies Circle, Agora en Tangent. We merken stapsgewijs een duidelijke vooruitgang maar missen nog steeds de betrokkenheid van leden en clubs. Er staat continu een team klaar om al jullie vragen en problemen over het gebruik van 41er.world op te lossen. Dus aarzel niet en Mail secretariat@41clubs.be

  Als huidig president en namens de leden van het Nationaal bestuur wens ik alle clubs en leden een actief en constructief 41 jaar toe en hoop jullie te mogen ontmoeten op onze Presidentsmeeting (HYM) in maart en AGM in oktober 2023.

  Yours In 41

  National President 2022-2023
  41 Clubs Belgium
  EDWIN MORTIER

 • Edwin Mortier
  Nationale Voorzitter 41 Clubs Belgium 2022-2023

WE are 41

Part of the Round Table family, together with Ladies Circle, Agora Club and Tangent Club.
May the hinges of friendship never rust!

 • Round Table Life is short

 • Enjoy the offered time by 41 Clubs